keskiviikko 23. elokuuta 2017

Kiitollisuushaaste ja arvonnan voittaja

Kukka & kaali -blogin Pauliina haastoi minut mukaan puutarhaihmisen kiitollisuuspäiväkirja -haasteeseen. Niinpä kirjasin seitsemän päivän ajan ylös asioita, joista olen puutarhassani kiitollinen. Tämän mukavan haasteen pani alulle Viherrilli. Hänen alkuperäiseen postaukseen pääset tästä.

Huomasin haastetta tehdessäni, että heti aamusta asti tuli mietittyä positiivisia asioita ja katsottua puutarhaansa ihan toisin silmin kuin yleensä. Positiivisissa ajatuksissa on voimaa! Yhtäkkiä muutamat (tai oikeastaan useat) rikkakasvit ja keskeneräiset puutarhahommat tuntuivatkin melko mitättömiltä harmeilta. Sen sijaan iloitsin täysin sydämin kukista, nupuista ja onnistuneista kokonaisuuksista. Mutta nyt itse päiväkirjaan..

1. päivä

Kävin joka-aamuisella puutarhakierroksella lämpöisessä auringonpaisteessa. Pysähdyin ihastelemaan ruiskaunokkeja & poimin viimeiset kypsät mansikat. Olen kiitollinen ruiskaunokkien upeasta kukinnasta & omien mansikoiden tyttärelleni tuottamasta ilosta.


Illemmalla kävin poimimassa kuusaman seassa kasvavia vadelmia. Niitä oli vain muutama, mutta koskaan en ole syönyt yhtä makeita vadelmia!

 2. päivä

Ostin Hankkijalta kolme valkoista verikurjenpolvea & yhden tummansinisen ritarinkannuksen. Olen onnellinen siitä, että puutarhaa voi aina täydentää uusilla kauniilla kasveilla, eikä kerralla tarvitse saada valmista. Itse asiassa puutarha on tuskin koskaan valmis!



Illalla poimin puutarhastani muutaman yön aikana kypsyneen vadelman. Kuinka suuren ilon ne tuottivatkaan lapselleni!

 3. päivä

Istutin eilen ostamani kasvit puutarhaani kevyessä tihkusateessa. Nautin raikkaasta ilmaasta & ihastelin syysleimun ensimmäistä auennutta kukkaa. Olen kiitollinen, että puutarhassani riittää vielä kukintaa. Toisaalta olen innoissani myös alkavasta syksystä, sillä pian pääsee istuttamaan kukkasipuleita, ihailemaan ruskaa & tunnelmoimaan pimeitä syysiltoja kynttilän valossa.

4. päivä

Pistäydyin puutarhassa vain pikaisesti. On onni, että puutarhan hoidosta voi pitää halutessaan välipäiviä.

Luin pitkästä aikaa hieman toisten puutarhaihmisten blogeja. Olen kiitollinen blogeista, joiden kautta olen saanut tutustua ihaniin ihmisiin ja kauniisiin puutarhoihin sekä saanut paljon hyviä vinkkejä omaan puutarhaani.

5. päivä

Kävin aamukierroksella puutarhassani teekupposen kanssa. Tänään olin erityisen tyytyväinen kärhöalueeseen. 'Princess Kate' -kärhöt ovat nyt kauneimmillaan, ruiskaunokit kukkivat edelleen upeasti & syysleimu aloittelee taustalla kukintaansa. Olen onnellinen kiireettömistä aamuista hiljaisessa puutarhassa. Teekin maistuu parhaalta juuri silloin!



6. päivä

Tämänpäiväisellä puutarhakierrokselani iloitsin erityisesti tuoksuherneiden runsaasta kukinnasta, ihanasta tuoksusta & kypsyvistä siemenpaloista.


Suurin osa päivästä kului kuitenkin lueskellen Salaista puutarhaa & Viherpihaa. Olen kiitollinen, että joku (olen valitettavasti unohtanut kuka) mainitsi blogissaan Salaisen puutarhan, sillä muuten tuo ihana kirja olisi voinut jäädä minulta lukematta. Olen iloinen myös Viherpiha-lehden inspiroivista ideoista.

7. päivä

Huomasin suureksi ilokseni & ihmeekseni, että gladioluksiini oli ilmestynyt nuppuja. Olin heittänyt toivoni niiden suhteen jo aikaa sitten, niin kovasti ne näyttivät kärsineen siirrosta ruukuista kukkapenkkiin. Olen niin onnellinen, että ne ovat vielä hengissä!


Vietämme pian poikamme ristiäisiä & halusin sen kunniaksi laittaa etupihalle uuden kasvin kukintansa lopettaneen jaloangervon tilalle. Niinpä ostin Hankkijalta syyshortensian 'Sundae Fraise'. Se saa koristaa etuoven pielusta ruukussa ristiäisiin asti, minkä jälkeen ajattelin istuttaa sen vanhempieni pihaan. Ostosreissulta mukaan tarttui myös joitain kukkasipulipusseja. Olen kiitollinen uusista hankinnoistani. On mukavaa miettiä, minne minkäkin kasvin sijoittaisi. Kukkasipulit toivat jo mukanaan tuulahduksen tulevasta keväästä!

 
Kiitos Pauliinalle haastamisestani ja Viherrillille haasteen keksimisestä! Aion taatusti jatkossakin keskittyä niin puutarhassani kuin elämässäni ylipäätään niihin asioihin, jotka ovat hyvin. Haastan kiitollisuushaasteeseen mukaan Hernepensaskujanteen Jorin, Vuoden kulun Minnan & Puutarhahetken Tiiun.

Tässä vielä Viherrillin ohjeet haasteeseen:
"Pidä puutarha-aiheista kiitollisuuspäiväkirjaa 7 päivän ajan ja tee siitä postaus.
Kerro postauksessasi kuka sinut haastoi,
ja haasta kolme tai useampia puutarhaihmisiä mukaan haasteeseen."

Sitten arvontaan! Puutarha-aiheisen tuotesetin arvonnan onnettarena toimi tyttäreni.


Onnettaren poimimasta lapusta paljastui voittajaksi Pauliina Kukka & kaali -blogista.
Onnittelut Pauliinalle ja kiitoksia kaikille arvontaan osallistuneille!

Pahoittelen paikoin tökkivää asettelua. Jostain syystä blogger tunkee joihinkin kohtiin ylimääräisiä välejä. Jos tämä ei olisi nimenomaan kiitollisuushaaste, saattaisin tässä vaiheessa hieman kiukutella. Nyt tyydyn kuitenkin vain mutisemaan partaani..

12 kommenttia:

  1. Oli kiva lukea ihania asioita viikkosi varrelta. Moniin niistä oli helppo samaistua.

    Olipa hieno uutinen kun onni suosi minua. Ensimmäisen kerran voitin blogiarvonnassa - ikimuistoinen tapahtuma siis ;) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että onni suosi sinua nyt ensimmäistä kertaa blogiarvonnan osalta! :)

      Poista
  2. Tämä on kiva haaste ja sinulla on niin ihanat vastaukset ja kauniit kuvat. Onnea voittajalle!

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus. Meillä sataa ja sataa... Huoks. Onnea Pauliinalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sielläkin taisi eilen olla kaunis sää. :) Jospa saataisiin vielä lisää kauniita päiviä tälle syksylle!

      Poista
  4. Ihana haaste!
    Teen lähes joka ilta kiitollisuus-listaa päivän hyvistä asioista ja siitä tulee aina hyvä fiilis!
    Aina kannattaa olla kiitollinen.

    Onnittelut Pauliinalle!
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuollainen kiitollisuus-lista onkin hyvä idea. :) Elämässä on niin paljon asioita, joista voi olla kiitollinen. Aina niitä ei vaan huomaa, jos ei tajua pysähtyä miettimään.

      Poista
  5. Haaste vastaanotettu, kiitos :D Onkin ihana ajatus tuo, että miettii niitä positiivisia asioita, mitä toki kyllä mietinkin, mutta usein tulee kyllä valitettavasti huokaistua, että tuokin on tuossa vielä vaiheessa. Ehkä tämä mulla tänä kesänä korostuu, kun en ole puutarhassa juuri ehtinyt mitään tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä! :) Monesti tulee itsekin murehdittua keskeneräisiä asioita vähän turhankin helposti. Pitäisi muistaa olla itselle armollinen, aina ei vaan riitä aikaa tai intoa edes puutarhahommiin.

      Poista
  6. Ihana postaus ja paljon mukavia asioita viikkoosi on sisältynyt! Kiitos haasteesta. Hauskaa viikonloppua koko perheelle! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos! :) Ehdinpäs juuri ja juuri osallistumaan arvontaasi. :)

      Poista