perjantai 12. tammikuuta 2018

Kodin keväistys

Kotimme sisustus on pikkuhiljaa muuttunut keväisemmäksi ja keväisemmäksi. Loppiaisena riisuin joulukuusen ja heitin sen pihalle. Samalla pakkasin sisältä kaikki muutkin joulukoristeet laatikoihin ja etsin tilalle keväisempiä koristeita. Takapihan tuijaan jätin sentään vielä jouluvalot. Ne saavat valaista pimeitä iltoja vielä tämän kuun loppuun.

Väreistä minua viehättävät tällä hetkellä vaaleanpunainen ja vihreä, erityisesti tuollainen vastapuhjenneen koivunlehden vihreä. Käytävän hyllyltä tontut ja käpykoristeet saivat häipyä, ja tilalle laitoin hyasintteja ja tuikkukipot.

Tuikut on vielä tarkoitus vaihtaa valkeisiin.
 Toiselle käytävän hyllylle tein huonetuoksupullon ympärille sekalaisen asetelman pienistä koristeista. Minulla on aika paljon pieniä koriste-esineitä, joille on vaikea löytää sopivaa paikkaa. Ehkä pitäisi rueta tekemään lyhtyihin tai lasipurkkeihin pienoismaisemia, jollaiset olivat ainakin jokin aika sitten muodissa.

Puutarhurin tavaroista voisi tehdä yhtenäisemmänkin asetelman..
Kaikkein eniten tykkään olohuoneen seinällä olevasta tasosta. Se on pyhitetty pelkästään koristeille, ja sitä tulee katsottua tiuhaan, sillä se sijaitsee keskeisellä paikalla. Lisäksi se on sen verran korkealla, etteivät lapset ylety siirtelemään sen päällä olevia tavaroita. (Muiden hyllyjen päällä olevat koristeet vaihtavat toisinaan kummasti paikkaansa..)

Raikas yhdistelmä pinkkiä ja vihreää!
Kuvanottohetkestä on jo joku päivä aikaa, ja tulppaaneista on jäljellä enää muutama. Otin myös valkoisen kynttilän pois, siirsin vasemmassa reunassa olevan tuikkukipon sen tilalle ja laitoin vasempaan reunaan hyasinttimaljakon.

Toinen amaryllikseni on jo puhjennut kukkaan, toinen vasta raottaa hieman yhtä nuppuaan. Joulunarsissien varret kasvavat edelleen tuskallisen hitaasti. Tällä vauhdilla niistä tulee varmaan pääsiäisnarsisseja..

Amaryllis 'Miniature Evergreen' kukkii nyt upeasti.
Mieheni kävi äsken ostamassa meille uuden telkkarin. Pyysin häntä tuomaan samalla minulle jonkun kukan, vaikkapa orkidean. Hän palasi kotiin pienen sinikukkaisen kukan kanssa ja kysyi "onko tämä ees se amaryllis vai minkä sinä halusit?" No, ei ihan ollut orkidea, eikä edes amaryllis, vaan saintpaulia. Mutta olen minä niitäkin toivonut lisää yhden vaaleanpunaisen version kaveriksi, joten en valita. Kaikki kukat ovat kivoja, etenkin jos mies on ne ihan itse ostanut minulle.

Vähän erilainen orkidea/amaryllis ;)
Nyt lähden etsimään uudelle kukalleni sopivaa suojaruukkua varastoni kätköistä.

Tunnelmallista viikonloppua!

16 kommenttia:

  1. Onpa kaunista ja niin keväistä. Pienillä jutuillakin saa aikaiseksi uutta tunnelmaa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yllättävän pienillä muutoksilla tunnelma muuttuu ihan toisenlaiseksi. :)

      Poista
  2. Jep, kevääseen valmistaudutaan täälläkin. Minulla on vielä yksi (kolmas) nuppu tuossa evergreenissä. Kivannäköinen amaryllis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kiva amaryllis. Ihan menee kevätkukasta. :)

      Poista
  3. Ihana amaryllis.
    Vaikka talvesta paljon pidänkin, niin väistämättä etenkin sisustuksessa katse kääntyy jo hiljalleen kevääseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin pidän talvesta, mutta ajatukset on silti jo ihan keväässä. Aiempina vuosina en ole ihan näin aikaisin ruennut haaveilemaan kesästä. Ehkä nyt vaikuttaa se, kun edessä on toinen kesä tässä kodissa, ja pääsen näkemään, miten viime vuonna istuttamani kasvit pärjäävät ja millaiseksi kasvillisuus muotoutuu.

      Poista
  4. Hauska tarina sinun saint pauliallasi :D Tuttua täälläkin tuo kun pyytää miehen ostamaan jotain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehillä on usein vähän persoonallinen tapa yllättää. :D

      Poista
  5. Voi ihanuus miten upeita asetelmia♥ Todella kauniita ja ihania värejä! Nuo hyasintit on ihan minun lempikukkia..se tuoksu on jotain niin suloista:) Kevättä kohti mennään kovaa vauhtia ja hyvä niin! Mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! :) Hyasintin tuoksu on ihana! Onneksi kevät on pian täällä. <3

      Poista
  6. Voi kuinka tuo Evergreen amaryllis on upea!!
    Ihania teehetkiä sinne!

    VastaaPoista
  7. Kaunista ja raikkaan keväistä! Blogissani odottaa sinua haaste. :) Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oi, kiva, pitääpäs käydä kurkkaamassa. :)

      Poista
  8. Hei taas. Kyllä Santpaulia on ihana kukka ostan niitä joskus useamman samanvärisen ja kokoan ne yhdeksi isoksi kasaksi tai ryhmäksi. Ja niistä nimistä olen minäkin joskus sanonut että eikö se ollut Oppeel Taunus ja siitä riemu repesi. Ja on vitsinä meidän perheessä edelleen. Hyvää alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Saintpauliat on kyllä kivoja. Kukkivat usein ja runsaasti eivätkä vaadi suurempia hoitotoimenpiteitä. :) Nimiä on joskus vähän hankala muistaa. :D

      Poista