tiistai 12. syyskuuta 2017

Sekaisin sipuleista

Muokkaus: vaihdoin alkuperäisen otsikon "SIspafisfof" tilalle uuden. Kuten huomaatte, pääni on aivan pyörällä kukkasipulien takia, ja unohdin aluksi keksiä postaukselle järkevän otsikon.. Hups!

Viimeiset kolme päivää olen siis istutellut kukkasipuleita. Hankkimani kukkasipulit riittivät aika pitkälle, mutta vielä jäi joka penkkiin joitain aukkokohtia. Niinpä ajattelin tehdä tällaisen tilannekatsauksen, jotta osaisin ostaa riittävästi oikeanlaisia sipuleita.

Liljapenkkiin istutin etualalle kevättähteä 'Rosea' ja taakse liljojen sekaan tulppaaneja 'Huis Ten Bosch', 'Mystic van Eijk' & 'Don Quichotte'. Kevättähtien ja tulppaanien väliin jäi vielä tilaa, johon ajattelin istuttaa vaaleanpunaisia hyasintteja, joita ostin heräteostoksena Lidlistä. Kärhöalueen seudulle jäi hirveästi tilaa sipulikukille, mutta se on tällä hetkellä niin vallaton viidakko, etten taida viitsiä rueta kaivelemaan sinne kuoppia. Ehkä ihan hyvä niin, kukkaro ja aviomies kiittävät.. Mikähän siinä on, että mies ei oikein tunnu ymmärtävän sipulihullaannustani?

Liljojen seassa tulppaaneja, etualalla akileijoista vasempaan kevättähteä
 Suomi100-penkkiin istutin takariviin oikealta vasemmalle lueteltuna sinilaukkaa, napolinlaukkaa ja tulppaania 'Super Parrot', (jonka sipuleja ostin Lidlistä). Niiden eteen istutin, edelleen oikealta vasemmalle lueteltuna, narsissia 'Thalia', helmililjoja (sekoitus), tähtilumikelloja ja persiansinililjoja. Persiansinililjojen taakse, eli 'Super Parrot' -tulppaanien viereen, jäi vielä tilaa. Siihen pitäisi hankkia jotain korkeaa sinistä tai valkoista kukkaa.

Suomi100-penkissä on vielä tilaa kukkasipuleille kurjenmiekkojen takana.
 Ruusupenkkiin istutin nurmikon puoleiselle reunalle sinistä helmililjaa, Raparperipolun viereiselle reunalle alkumatkalle krookusta 'Blue Pearl' ja loppumatkalla sinistä helmililjaa. Penkin keskelle istutin nurmikolta katsottuna vasemmalta oikealle narsissia 'Ice Follis' ja narsissia 'Ice King'. Ruusupenkkiin oli tarkoitus istuttaa myös tulppaania 'Galgary' ja kevätkurjenmiekkaa 'Katharine Hodkin'. Niiden sipulit osoittautuivat kuitenkin lähemmässä tarkastelussa pilaantuneiksi (eli sormi upposi sipuliin, jos vähänkään puristi). Ruusupenkin keskelle jäi vielä runsaasti tilaa. Siihen voisin ostaa keltaista hyasinttia, kellertäviä tulppaaneja ja jotain sinistä, ehkä hyasinttia.

Ruusupenkki nurmikolta kuvattuna
Ruusupenkki Raparperipolulta kuvattuna
 Lisäksi haluan istuttaa kukkasipuleita ruukkuun. Ainakin hyasintteja, matalia tulppaaneja ja kenties narsisseja. Lidlistä tarttui mukaan violettien krookuksien sipuleita, jotka ajattelin istuttaa ruukkuun.

Tässä ostoslista itselleni:
korkeaa sinistä tai valkoista kukkaa Suomi100-penkkiin
keltaista hyasinttia
kellertäviä tulppaaneja
sinisiä hyasintteja (tai muuta sinistä)
hyasintteja ruukkuun
matalia tulppaaneja ruukkuun
narsisseja ruukkuun

 Eilen paistoi aurinko, mutta nyt taas sataa. Tunnelmallista tiistaita, oli sää siellä mikä hyvänsä!

10 kommenttia:

  1. Onpas sinulla ollut melkoinen istutussouvi siellä. Ihana kukkaloisto on tulossa sinne keväällä. Minäkin satuin eilen huomaamaan Lidln kukkasipulihyllyt mutta en löytänyt sieltä enää mitään kivaa. Kovasti oli pengotun näköistä ja useampi sipulilaari tyhjä, joten parhaat varmaan viety. -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, ettei Lidlistä löytynyt sinulle mitään. Kova istuttaminen näissä sipuleissa kyllä on. Menin sitten äsken ostamaan vielä melkoisen läjän lisää istutettavaa.. Onneksi löytyi myös istutuskaira, toivottavasti istutus sujuu sillä jouhevammin. Toivotaan, että sipulien kukinta onnistuu keväällä!

      Poista
    2. Voi kun tilaamani sipulit pian saapuisivat! Tulee sipulinistutuskuume, kun tätä lukee. En enää edes muista, mitä kaikkea tilasin, joten vähän kuin joulu edessä😍 Sinulla on keväällä varmasti tosi kaunista!

      Poista
    3. Toivottavasti pääset pian viettämään "joulua". ;) Kuulostaa aika ihanalta!

      Poista
  2. Voin niin kuvitella miehesi reaktiot 😊 ihanaa tämä sipulihulluus-aika ❤ Sinulle on tulossa kukkaisa kevät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D On kyllä ihanaa aikaa, kun kaupat on pullollaan kukkasipuleita!

      Poista
  3. Sinulle on luvassa keväällä upeaa kukkaloistoa! Minä en vielä ole istutuspuuhiin ehtinyt, mutta tällä viikolla olisi tarkoitus vähitellen aloittaa. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minullakin on uusimmat hankinnat vielä istutamatta, kun viime päivät ovat menneet flunssan kourissa. Jospa huomenna jaksaisi jo puuhastella puutarhassa.

      Poista
  4. Hei tulin vierailulle me molemmat olemme uusia plogin pitäjiä. Käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vierailusta! Käynkin heti kurkistamassa blogiisi. :)

      Poista